Ajuts al pagament de l’IBI
Ajuts al pagament de l'IBI
Informació actualitzada del coronavirus a L’Hospitalet
Anar al web: Coronavirus a L'Hospitalet
Ajudes per a les famílies nombroses
Ajudes per a les famílies nombroses
Anar al document pdf Pacte de Ciutat 2020-2023
Pacte de ciutat 2020 - 2023
A L’Hospitalet, mou-te en bici
Descarregar document: A L'Hospitalet, mou-te en bici
Procés participatiu per a la constitució de la Taula d’Emergència Climàtica de L’Hospitalet
Anar al web: Procés participatiu per a la constitució de la Taula d'Emergència Climàtica de L'Hospitalet
districte cultural’h. El Districte Cultural ha d’esdevenir un espai urbà d’experimentació, de cohesió social i d’innovació
Anar al web: http://lhdistrictecultural.cat/
Neteja de pintades a les façanes. Som una gran ciutat i la volem en condicions
Anar a: Oposició a la neteja de pintades a parets i façanes d'edificis
L’H tapa a tapa. Locals singulars per menjar i veure com cal
Veure document ISSUU: L'H Tapa a Tapa

NotíciesRSS

20/01/2021 12:10:00

L’Ajuntament va tancar 26 establiments alimentaris el 2020

El departament municipal de salut va realitzar durant l’any 2020 un total de 372 inspeccions presencials als establiments alimentaris de L’Hospitalet, tot i la situació de pandèmia per la Covid-19 i les mesures decretades de confinament. El servei també va gestionar 231 expedients més, a través de requeriments . En total, estan en tràmit 603 expedients a locals alimentaris per incompliment de la normativa vigent. Finalment, el 2020 s’han tancat cautelarment 26 establiments.

20/01/2021 10:15:00

El Pacte local per l’educació fa 5 anys

El novembre de 2016, 110 col·lectius es van comprometre a vetllar per la realització de 155 accions fins al 2025. Aquesta setmana comença un procés d’avaluació en el qual participaran representants del Consell Educatiu de L’Hospitalet i els signants del pacte.

19/01/2021 12:30:00

L’Hospitalet promou els Petits Talents Científics

Es posa en marxa un programa de formació del professorat per fomentar l’interès per les ciències entre l’alumnat d’infantil i primària. L’Ajuntament porta a L’Hospitalet el programa que desenvolupa la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics.

19/01/2021 11:00:00

Referents d’Ocupació Juvenil va atendre 660 joves durant 2020

El programa municipal acompanya el jovent de la ciutat en la seva transició al món laboral o en el retorn al sistema educatiu. En total, es van generar 805 actuacions d’assessorament. Més de 100 joves han estat derivats i adherits a recursos de formació ocupacional de L’Hospitalet i de municipis veïns.

19/01/2021 9:45:00

L’Ajuntament obre el termini per demanar ajuts per pagar l’IBI 

Les ordenances per a l’any 2021 mantenen congelat el tipus de l’impost sobre béns immobles (IBI) de caràcter general i especial. Tot i això, l’Ajuntament ha obert el termini per demanar ajut, que es concedeix anualment, per minorar la repercussió econòmica del pagament de l’IBI en contribuents amb situació econòmica desfavorida. Les ajudes es poden demanar fins al 26 de febrer.

AgendaRSS

 • del divendres 22 de gener al dilluns 22 de febrer

  "Des Contextos"

  Exposició virtual de collages de Xavier Martí

  A partir del 22 de gener es podrà visitar virtualment (a Facebook i a YouTube) l'exposició "Des Contextos" de l'artista Xavier Martí.

   

  "En un món totalment saturat d’imatges, on fins i tot es qüestiona ja el paper de la fotografia per la, a vegades, creixent banalització dels seus continguts, la imatge pot prendre un altre paper fora del context on ha estat presa, fora del context pel qual ha estat pensada."

 • Divendres, 22 de gener, 20h

  Gemma Humet

  MÀTRIA

  Gemma Humet és una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual. És una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l’essència de la cançó d’autor i protesta que tants bons fruits ha donat als Països Catalans al llarg de les darreres dècades.

 • Dilluns, 25 de gener, 18:00h.

  Cinefòrum virtual "Llàgrimes en la pluja": Tiempos modernos (1936), dir. Charles Chaplin. Conduït per Dani Agudo

  Extenuat pel frenètic ritme de la cadena de muntatge, un obrer metal·lúrgic acaba perdent la raó. Després de recuperar-se en un hospital, surt i és empresonat per participar en una manifestació en la qual es trobava per casualitat. A la presó, també sense pretendre-ho, ajuda a controlar un motí, gràcies a la qual cosa queda en llibertat. Un cop fora, reprèn la lluita per la supervivència en companyia d'una jove òrfena a la qual coneix al carrer. (FILMAFFINITY)

  Inscripcions.

 • Diumenge, 31 de gener, 19h

  Maria del Mar Bonet & Borja Penalba

  Maria del Mar Bonet i Borja Penalba ja fa temps que, quan els calendaris els hi ho permeten, comparteixen escenaris. Concert a concert han anat teixint complicitats musicals i la progressió artística de la seva col·laboració ha estat imparable.

 • logo barnasants
  Dissabte, 6 de febrer, 20h

  Quico Pi de la Serra

  Cançons de combat

  El gener de l’any passat Quico Pi de la Serra va enregistrar en directe el 24è disc de la seva carrera discogràfica, Cançons de combat. La nova proposta inclou cançons fetes fa molts anys i d’altres més recents, però totes emblemàtiques pel que fa a la temàtica.

 • Divendres, 22 de gener, 19.30h

  "Nunca es mi día"

  CURRO GARCÍA EN CONCERT

  El proper 22 de gener tindrem a Curro García en concert al Centre Cultural. A conseqüència de les mesures contra la COVID-19, només tenim 60 entrades per repartir, així que afanyeu-vos a reservar plaça enviant el vostre nom per Whatsapp al 629971892 (màxim 2 entrades per reserva).

  L'actuació servirà per gravar el nou disc de Curro García "Nunca es mi día" i, pels que no pugueu assistir, serà retransmesa en directe pel nostre canal de YouTube.

 • Dissabte, 23 de gener, 20h

  Manuel Liñan - Baile de autor

  Baile de autor, és la unió entre coreògraf i intèrpret de Manuel Liñan. Després d’haver coreografiat per altres companyies i intèrprets com el Ballet Nacional d’Espanya, Rafaela Carrasco, Belen Maya... i  haver-se consolidat com bailaor solista, Liñán ens proposa aquestes dues facetes de la seva carrera que el caracteritzen representades per ell mateix.

 • Dimecres, 27 de gener, 18h

  Taller virtual de ciència i convivència: Adaptació per selecció natural. La importància de la diversitat en la societat

  A càrrec de La ciència al teu Món

  Aquest taller virtual permetrà als participants entendre l’adaptació per selecció natural, procés que permet als organismes adaptar-se a l’ambient. Estimularà el pensament crític i fomentarà el treball en grup dels participants.

  Inscripcions.

 • Dimarts, 2 de febrer, 19h.

  Llibrefòrum virtual: La dansa del rellotge, d'Anne Tayler. Conduït per Aina Rusca

  La Willa és una dona de vora seixanta anys que viu retirada amb el seu segon marit a Arizona. De petita la relació amb la seva mare va marcar-la molt, la mare de la Willa era una dona imprevisible que acostumava a marxar de casa sense dir res. La Willa va anar a la universitat i es va fer lingüista, però no va poder acabar la carrera perquè es va quedar embarassada del seu primer fill, en Sean, i va acabar ensenyant anglès a immigrants. Anys després que el seu primer marit morís en un accident de cotxe, la Willa rep la trucada d’una veïna de l’antiga parella del Sean, la Denise.

  Cal inscripció prèvia.

 • Dissabte, 6 de febrer, 20:00 h

  CERVANTES Y EL JUEGO DE LA OCA

  Un conferenciant a la carta es guanya la vida donant conferències sobre qualsevol tema que se li proposi. Avui ha estat contractat per dictar una conferència sobre Miguel de Cervantes. En el seu discurs pretén aprofundir en les imatges mítiques de Cervantines.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400