Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Nova actuació integral de neteja viària a 19 carrers i espais del Centre, Sant Josep i Sanfeliu (nova finestra)
16/03/2023 10:00:00
Espai públic

Nova actuació integral de neteja viària a 19 carrers i espais del Centre, Sant Josep i Sanfeliu

S’hi netegen a fons les voreres i la calçada; s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà; s’actua en contenidors, clavegueram i papereres, i s’hi apliquen tractaments antiplagues

L’acció Net i polit arriba aquests dies a 19 carrers i espais del Districte I. Entre el 16 i el 31 de març són objecte d’una actuació integral de neteja viària, al barri del Centre, les places de l’Ajuntament i de Mossèn Homar, i diversos trams dels carrers Major, de l’Església, del Bruc, de Lleida, de les Arts i els Oficis, del Baró de Maldà, de Tecla Sala i del Mercat.

Al barri de Sant Josep, les zones d’aparcament de l’avinguda de Ventura Gassol, la totalitat dels carrers de la Mare de Déu de la Mercè i de Joan XXIII (inclòs el solar d’estacionament), i dos trams dels carrers de Leonardo da Vinci i de Rodés. I al barri de Sanfeliu, els carrers del Rubidi i de les Planes, el passatge de Llunàs i un tram del carrer del Poeta Llombart.

Amb l’acció Net i polit, s’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra. Tot es fa amb aigua no potable procedent del freàtic.També, com a novetat d’aquest any, en acabar cada actuació s’hi apliquen tractaments antiplagues. 

Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i els carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. Fins l’any 2021, se’n van fer una trentena de campanyes a tots els barris que van arribar a més d’un centenar de carrers i espais d’arreu de la ciutat considerats zones prioritàries d’actuació.

Aquestes accions es van potenciar durant l’any 2021, quan es van fer un total de 90 jornades intensives de neteja que van tenir un cost de 235.000 euros; i especialment l’any 2022, amb 23 campanyes durant 230 jornades que van arribar al voltant de 180 carrers, places i espais de tots el barris —dos districtes cada mes—, amb un cost aproximat de 644.000 euros.

Les accions del Net i polit d’aquest any s’han fet fins ara a tres carrers de Collblanc i la Torrassa i nou espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud, el mes de gener; a vuit carrers de la Florida i 12 espais de Pubilla Cases, el mes de febrer; i a deu zones de Bellvitge i Gornal, la primera quinzena de març.

A més d’aquestes campanyes, l’Ajuntament ha potenciat els darrers anys el servei de neteja viària —especialment els mesos d’estiu— amb un seguit d’actuacions que s’estenen a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç dels equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400