Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Cementiri Municipal amplia horaris i serveis amb motiu de la celebració de Tots Sants  (nova finestra)
18/10/2021 13:45:00
Cementiri

El Cementiri Municipal amplia horaris i serveis amb motiu de la celebració de Tots Sants 

El recinte funerari disposarà el proper any d’un espai de dol perinatal per facilitar l’acompanyament a les famílies que pateixen la pèrdua d’un fill o una filla durant l’embaràs o després del part El Cementiri està sent objecte els darrers anys de diverses actuacions de millora de nínxols, columbaris, accessibilitat, paviment, mobiliari urbà i enllumenat

Amb motiu de la celebració de Tots Sants, el Cementiri Municipal de L’Hospitalet amplia horaris i serveis del 18 d’octubre al 2 de novembre. Durant aquests dies, el recinte funerari estarà obert ininterrompudament de 9 a 18 hores, per tal d’oferir un millor servei a la ciutadania. Dins de les mesures anti-Covid, continua sent obligatori l’ús de la mascareta a l’interior del recinte.

Com cada any, s’ofereix un servei gratuït d’escales per accedir als nínxols situats a més alçada i, atesa la major afluència de visitants, s’instal·len a l’interior del Cementiri dos lavabos portàtils adaptats, que se sumen als ja existents al recinte. A més, agents cívics reforcen aquests dies el servei d’atenció que presta la brigada municipal.

La Guàrdia Urbana ha dissenyat un dispositiu especial per regular el trànsit de vehicles als accessos i la vigilància a l’interior del recinte. Es recomana especialment accedir al Cementiri en transport públic i no utilitzar el vehicle privat. Es recorda que a prop del recinte funerari hi ha les estacions de metro Can Serra i Florida (L1) i parades de les línies urbanes d’autobusos M14, L16, L85, LH1 i LH2.

També hi ha una reserva de 25 places d’estacionament a l’entrada pel carrer de Menéndez Pidal destinades a persones amb mobilitat reduïda, per tal de facilitar-los l’accés a les instal·lacions.

Els visitants poden consultar, a través del web municipal, el plànol del Cementiri amb la localització exacta d’una sepultura. Només cal introduir el nom i els cognoms de la persona difunta a l’enllaç http://www.l-h.cat/serveisfuneraris/303408_1.aspx?id=1

Espai de dol perinatal

En resposta a una moció aprovada per unanimitat pel Ple municipal, l’any que ve el Cementeri disposarà d’un espai de dol perinatal per facilitar l’acompanyament a les famílies que pateixen la pèrdua d’un fill o una filla durant l’embaràs o després del part.

Aquest espai s’ubicarà a la via San Daniel i estarà format, segons la proposta encarregada per l’Ajuntament, per elements simbòlics com dibuixos de papallones blaves sobre un mur blanc, lapislàtzuli polit en una làmina i un doll d’aigua, i bancs i murets ceràmics que limitaran el recinte i el lloc d’estada per facilitar el dol familiar per la pèrdua d’un ésser estimat en mort perinatal, gestacional o neonatal.

El Cementiri Municipal està sent objecte els darrers anys de tot un seguit de reformes i obres de millora de les seves instal·lacions. S’hi han realitzat, entre d’altres, actuacions de millora de l’accessibilitat a les vies i nínxols —amb l’eliminació de voreres i la renovació de l’asfalt—, el canvi de l’enllumenat i el mobiliari urbà, la reparació i pintura de diversos blocs de nínxols, la substitució de fonts en mal estat i la rehabilitació d’espais.

A més, el 2020 es va ampliar el servei de columbaris a la via de la Mercè, amb 170 espais nous per dipositar-hi les urnes funeràries. L’ampliació del servei ha permès atendre més sol·licituds i donar resposta a part de les necessitats creades a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El Cementiri Municipal de L’Hospitalet, ubicat al barri de les Planes, té una superfície de 27.835 metres quadrats i compta amb un total de 23.363 nínxols, 250 columbaris, 32 tombes i 11 panteons.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400