Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’alcaldessa, Núria Marín, participa en una conferència de la copresidenta del Club de Roma, Mamphela Ramphele (nova finestra)
18/10/2021 14:50:00
La revolució humana

L’alcaldessa, Núria Marín, participa en una conferència de la copresidenta del Club de Roma, Mamphela Ramphele

L’alcaldessa Núria Marín, ha assegurat que “l’única manera de fer front a una emergència global com aquesta és treballant en equip i units”

La doctora Mamphela Ramphele i l’alcaldessa Núria Marín reflexionen sobre com sortir de la crisi provocada per la Covid-19. La copresidenta del Club de Roma ha impartit avui a L'Hospitalet la conferència “La revolució humana, el camí al benestar en la biosfera”, organitzada per l’associació empresarial Area8

Com hem de sortir de la crisi? Qui ho ha de liderar? Quin paper tenen les administracions? I les persones? Com sortirem de l’emergència climàtica? A totes aquestes preguntes i a moltes altres qüestions ha donat resposta avui la prestigiosa doctora Mamphela Ramphele a la conferència “La revolució humana, el camí al benestar en la biosfera” —que, organitzada per l’associació Area8, ha impartit a l’Hotel Fira Congress, on l’alcaldessa Núria Marín ha fet la intervenció de cloenda.

“La pregunta a la qual ens enfrontem avui és: com sortirem d’aquestes múltiples emergències? Què cal canviar? António Guterres, secretari general de l’ONU, va assegurar que fer les paus amb la naturalesa és la tasca definitòria del segle XXI. Però jo vaig més enllà. Hem de renovar la naturalesa dels éssers humans i regenerar la naturalesa per garantir el benestar de tots i un planeta més saludable", ha explicat la doctora Ramphele, que està visitant diferents països per conèixer de primera mà el paper que han tingut en la resiliència dels territoris a partir de la crisi de la Covid-19. Ramphele ha estat estudiant activista, doctora en medicina, investigadora, executiva universitària, funcionària pública global i ara és fideïcomissària de la Fundació Nelson Mandela. “La revolució humana encara és necessària. Necessitem abordar col·lectivament aspectes diferents i crítics de tot allò que ha de canviar. I en particular una pregunta difícil de resoldre: si la melodia silenciosa de la nostra reconciliació amb la vida ja està aquí, com la fem audible per a tots?”.

L’alcaldessa Núria Marín, per la seva part, ha assegurat que “l’única manera de fer front a una emergència global com aquesta és treballant en equip i units”, com s’ha fet, per exemple, a l'Ajuntament de L’Hospitalet amb el Pacte de ciutat: “Des del minut zero de la Covid, l'Ajuntament ha dedicat tot els seus esforços a ajudar els més vulnerables i garantir els serveis essencials per aconseguir que ningú es quedi enrere”. L’alcaldessa ha elogiat l’esforç que han fet nombrosos sectors com, per exemple el de la restauració durant aquests 18 mesos tan complicats, i ha posat diferents exemples que està abordant l'Ajuntament de L'Hospitalet per sortir de la crisi com són el pla de digitalització L'Hospitalet 6.0, les ajudes directes als autònoms o el Projecte Millennials, que en col·laboració amb l'Escola d'Organització Industrial del Ministeri d'Indústria destina 800.000 euros a formar 400 joves no ocupats reforçant les seves competències digitals amb l'objectiu que s’integrin al món laboral.

L’alcaldessa, que ha elogiat el discurs de la doctora Ramphele, ha volgut destacar que s’han de mobilitzar tots els recursos possibles, com són, per exemple, els fons Next Generation, perquè “la sortida de la crisi sigui justa i equitativa i, sobretot, perquè ningú es quedi enrere”.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400