Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament i AEDAS Homes llancen un concurs internacional d’escultura urbana en agraïment als donants de sang (nova finestra)
05/12/2022 10:30:00

L’Ajuntament i AEDAS Homes llancen un concurs internacional d’escultura urbana en agraïment als donants de sang

El guanyador rebrà un premi de 12.000 euros i la peça s'instal·larà el 14 de juny, Dia Internacional del Donant de Sang, en un lloc de la ciutat

L’Ajuntament de L’Hospitalet i AEDAS Homes llancen el Concurs Internacional d’Escultura Urbana, anomenat en aquesta edició “La Millor Donació”, per agrair als donants de sang de la ciutat la seva labor altruista. El certamen també compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Donants de Sang, l’Associació de Donants de Sang de L’Hospitalet de Llobregat, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella i referents artístics de la ciutat.

El concurs té com a principal fita el reconeixement a les persones que donen sang. Així mateix, s’inspira en la importància i el valor que l’Ajuntament concedeix al sector de la salut del municipi; i a la tasca tan important realitzada per la Federació Catalana de Donants de Sang i l’Associació de Donants de Sang de L’Hospitalet de Llobregat.

Atenent aquests objectius, el concurs anima que els artistes realitzin propostes escultòriques originals que ajudin a difondre la tasca altruista dels donants.

Les peces escultòriques de “La Millor Donació” s'hauran de centrar en una temàtica que commemori els donants de sang i el guanyador rebrà una dotació econòmica de 12.000 euros. La seva obra, a més, s’instal·larà a un lloc de la ciutat.

“Amb aquest concurs, a més de reconèixer la importància de les donacions, que salven vides, volem enriquir el valor de les ciutats com L’Hospitalet a través de l’art”, afirma David Quirós, regidor d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L'Hospitalet. “Sens dubte, aquest projecte aporta valor humà en tots els sentits”, remarca.

Els artistes interessats a participar en el concurs han d’emplenar el formulari, així com enviar la seva proposta artística abans del 14 de febrer de 2023 a través de la pàgina web aedashomes.com/lamejordonacion. L’obra guanyadora haurà d’estar finalitzada el 14 de juny del 2023, Dia Internacional del Donant de Sang, per procedir a la seva presentació pública.

“Aquesta iniciativa pretén fer visible la generositat dels donants de la ciutat i el vital paper que exerceixen ajudant els pacients que ho necessiten”, explica José María G. Romojaro, director d’Arquitectura d’AEDAS Homes. “L’escultura guanyadora”, afegeix, “serà un símbol de reconeixement a aquests donants i a la conscienciació ciutadana en general, alhora que afegirà valor a l’entorn urbà”.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400