Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

12/09/2019

L'alcaldessa visita les obres del nou Casal de Gent Gran de Bellvitge

El nou edifici s’ha aixecat en un solar del carrer de França, amb accés des del passeig de Bellvitge, i substituirà l’actual seu del Casal de Gent Gran de l’Ermita   També avancen a bon ritme les obres del nou edifici del Casal de Gent Gran de Can Serra, que acabaran a principi de 2020
 
Veure imatge de  L'alcaldessa visita les obres del nou Casal de Gent Gran de Bellvitge (nova finestra)
El barri de Bellvitge comptarà a la primavera amb un nou casal de gent gran, en un edifici que s’ha aixecat en un solar de 990 metres quadrats al carrer de França, 90, i on es traslladaran les actuals dependències del casal ubicat al carrer de l’Ermita de Bellvitge, 40. Les obres de l’edifici de nova construcció van començar fa un any i es preveu que acabin l’octubre. L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat avui els treballs. 

El nou equipament és un edifici de dues plantes, amb 1.614 metres quadrats de superfície i accés des del passeig de Bellvitge. A la planta baixa s’ubicaran les zones d’administració i de serveis, amb sala d’estar, menjador, bar, cuina, perruqueria i espai de lectura, i a la planta primera se situaran les aules, els tallers i les sales polivalents i de jocs. Els tancaments de separació entre les sales són mòbils i permetran unificar els espais per poder utilitzar una gran sala polivalent.

L’equipament té ascensor i accessos adaptats, plaques solars, aprofitament de la llum natural, aïllament tèrmic i altres mesures d’estalvi energètic.

El solar del carrer de França on s’ha aixecat l’edifici és de forma rectangular, de 45 per 22 metres, i està envoltat d’un parc, un aparcament subterrani, un vial de servei i el passeig de Bellvitge.

El projecte de construcció del nou Casal de Gent Gran de Bellvitge ha tingut un pressupost d’adjudicació de 2,4 milions d’euros. L’actual seu del Casal de Gent Gran de l’Ermita acollirà en un futur l’Espai Jove de Bellvitge.


Nou Casal de Gent Gran de Can Serra

Mentrestant, continuen a bon ritme les obres del nou edifici del Casal de Gent Gran de Can Serra, amb un pressupost d’adjudicació de dos milions d’euros. L’equipament que substituirà les actuals dependències de l’entitat, ubicades a l’avinguda de Can Serra, s’aixeca en un solar de 375 metres quadrats al carrer de la Carpa, entre els carrers de Castellbò i d’Andorra. Les obres, que van començar fa un any, es preveu que acabin a principi de 2020.

Per salvar el pendent pronunciat del terreny, el nou equipament està format per dos cossos, de tres i quatre plantes, amb entrades pels carrers de Castellbò i d’Andorra i units per un pati interior d’illa, amb una superfície total de 1.200 metres quadrats.

Entre altres serveis, el nou Casal de Gent Gran de Can Serra estarà dotat amb una gran sala d’ús múltiple de 181 metres quadrats per fer-hi balls i desenvolupar-hi actes de l’entitat i del barri, menjador, bar, sala de jocs, perruqueria i sales polivalents per a activitats com gimnàstica i tallers d’informàtica i manualitats.

El projecte preveu la instal•lació d’ascensor, accessos adaptats a tot l’equipament, aprofitament de la llum solar, ventilació natural, aïllament tèrmic, plaques fotovoltaiques i diverses mesures d’estalvi energètic i de consum.

Últimes notícies

Veure imatge de L’Ajuntament demana a la Generalitat la planificació i l’execució urgents de les obres de l’Escola Busquets i Punset (nova finestra)
Veure imatge de 113 persones procedents d’un pla d’ocupació s’incorporen a l’Ajuntament  (nova finestra)
Veure imatge de Visita als horts eco-socials de Creu Roja a Can Buxeres (nova finestra)
Veure imatge de Avis preventiu de contaminació per partícules en suspensió (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400