Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
09/06/2021 11:05:00
Espai públic

Reforç del servei municipal de neteja viària

  De juny a octubre, coincidint amb els mesos d’estiu i de més ús de l’espai públic 

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa un pla de reforç del servei municipal de neteja viària que incorpora un seguit d’actuacions de millora que arriben a tota la ciutat. L’increment de les tasques de neteja dels carrers es mantindrà de juny a octubre, coincidint amb els mesos d’estiu i de més ús de l’espai públic.

Aquest conjunt de millores tenen per objectiu incidir en els aspectes més demanats pel veïnat pel que fa a la neteja de carrers i espais públics, així com intensificar les accions en les zones d’actuació preferent detectades a la ciutat pels responsables municipals.

Durant els mesos de juny i agost s’incorporaran al servei de neteja viària sis equips d’escombrada manual de voreres en torn de tarda cada dia de la setmana, i dotze equips durant els mesos de juliol, setembre i octubre.

De dilluns a divendres, el torn de matí d’aigualeig s’ampliarà amb un equip de tres operaris per fer la neteja intensiva de voreres amb aigua a pressió, i a les tardes hi haurà un equip més amb dos operaris per fer aquestes tasques amb la màquina hidronetejadora.

Per fer la neteja de les ubicacions de contenidors i atendre incidències diverses del servei, s’hi incorporaran cinc brigades duals de dos operaris en torns de matí i tarda, cada dia de la setmana.

I pel que fa al servei de recollida de mobles a domicili i a la via pública, s’amplia els mesos de juny i juliol amb un equip de tres operaris en torn de matí, de dilluns a divendres.

A L’Hospitalet treballen durant tot l’any 180 persones en tasques de neteja a la via pública de dilluns a divendres, 135 els dissabtes i 100 els diumenges.

El servei de neteja viària de l’espai públic, que inclou voreres, zones pavimentades i asfaltades, es realitza per mitjà de l’escombrada i la fregada, manual o amb l’ajuda de vehicles especialitzats —132 actualment—, cada dia de la setmana i en torns de matí, tarda i nit. Inclou neteja amb aigua, escombrada manual, escombrada mecanitzada, neteja del clavegueram, neteja de grafits i l’acció Net i polit, d’intervenció integral en zones d’atenció preferent.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400