Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Oficina LGTBI+ es trasllada a l’equipament municipal de Sanfeliu (nova finestra)
14/09/2021 11:10:00
Igualtat i LGTBI+

L’Oficina LGTBI+ es trasllada a l’equipament municipal de Sanfeliu

Comparteix espai amb el Centre Cultural Sanfeliu, al carrer de l’Emigrant   L’horari serà els dimarts, de 16 a 19 hores, i els dijous, de 10 a 14 hores. Es podrà contactar a través del e-mail: lhlgtbi@l-h.cat    L’oficina ofereix informació, orientació i suport psicosocial amb relació a situacions de LGTBI-fòbia. També realitza formació a professionals del sector de la infància-adolescència i realitza campanyes de sensibilització a la ciutadania

Des d’avui, 14 de setembre, l’Oficina LGTBI+ està oberta a l’equipament municipal del carrer de l’Emigrant, 27, compartint espai amb el Centre Cultural Sanfeliu. El nou centre té caràcter provisional, a l’espera d’un espai definitiu, però permet donar un millor servei amb una atenció individualitzada i familiar. A la nova oficina, el personal municipal pot tenir un major contacte i fer un seguiment presencial amb les persones que ho requereixin. L’horari serà els dimarts de 16 a 19 hores, i els dijous de 10 a 14 hores. Es podrà contactar a lhlgtbi@l-h.cat.

Des del 2017, quan es va obrir aquest punt d’informació, fins ara, aquests serveis d’atenció estaven ubicats al Centre d’Atenció i Informació a la Dona, i moltes atencions individualitzades es realitzaven a les dependències de Serveis Socials del Districte III.

Amb l’obertura de la nova oficina, la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+ vol crear un espai de referència LGTBI+. Un espai segur, inclusiu, on poder prestar les atencions però també fomentar la dinamització i la conscienciació d’igualtat afectiva, sexual i de gènere.

Des de l’Oficina Municipal  LGTBI+ s’ofereix:

  • Informació, orientació i suport psicosocial amb relació a situacions de LGTBI-fòbia (134 persones ateses durant aquests anys —44 el 2020, l’any que hi ha hagut major demanda).
  • Formació al personal municipal —s’han realitzat 13 cursos, amb la participació de 228 persones—, als instituts de secundària —27 tallers amb adolescents i joves, amb 1.110 participants—, al professorat —1 taller, amb 66 participants—, a associacions de famílies —2 tallers amb famílies, amb 23 participants — i a professionals del sector de la infància-adolescència.
  • Campanyes de sensibilització a la ciutadania i commemoració dels dies internacionals,  especialment, el 17 de maig (Dia contra l’LGTBI-fòbia)  i el 28 de juny (Dia de l’Orgull LGTBI+), en estreta col·laboració amb les entitats LGTBI+ del municipi o vinculades, com són ALISE, Les Bruixes, L’Horgull i Observatori contra l’Homofòbia.

L’Ajuntament va aprovar, ara fa dos anys, el Pla per la diversitat sexual, amb tres objectius principals: sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere tota la població; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i garantir els drets de les persones LGTBI. Aquest pla es va elaborar amb l’estreta implicació de la Diputació de Barcelona i d’entitats i associacions especialitzades com ALISE, Bruixes o l’Observatori contra l’Homofòbia, i amb la coparticipació de professionals i agents socials de nombrosos àmbits de la vida quotidiana (educació, treball, esports, salut…).

L’any 2013, L’Hospitalet va ser la primera gran ciutat que es va declarar municipi actiu contra l’homofòbia i la transfòbia arran de l’aprovació al Ple d’una moció que va obtenir el vot favorable de la majoria de regidors i regidores. Amb aquesta oficina L’Hospitalet fa un pas més en igualtat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400