Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

25/04/2018

Ple Municipal

El Ple aprova de forma provisional el Pla urbanístic de la fàbrica Godó i Trias   

Veure imatge de  El Ple aprova de forma provisional el Pla urbanístic de la fàbrica Godó i Trias    (nova finestra)
S’hi ubicarà el Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa

Aprova també amb la unanimitat de tots els grups una moció que insta a millorar les condicions laborals i vitals de les treballadores de la llar

Les festes locals a L’H del 2019 seran el 10 de juny i el 24 de setembre


El Ple municipal ha aprovat provisionalment el Pla especial urbanístic de desenvolupament de  concreció a tipus sanitari assistencial docent i cultural d’un equipament a la antiga fàbrica Godó i Trias a la plaça d’Europa. La Junta de Govern de l’Ajuntament de L’Hospitalet del desembre del 2017 ja va aprovar inicialment el Pla especial urbanístic per ubicar a l’antiga fàbrica Godó i Trias de la Granvia el Centre de Medicina Tradicional Xinesa, que impulsa amb la Generalitat i el Govern xinès.

Aquest és un pas més per ubicar a l’antiga fàbrica tèxtil Godó i Trias el Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa. El Pla especial concreta el tipus d’equipament que s’ubicarà en aquest edifici modernista, defineix les condicions de rehabilitació i reforma, la possible ampliació dels edificis existents, si s’escau, i la urbanització de l’entorn.

El projecte, que impulsen l’Ajuntament, la Generalitat i el Govern de Pequin, el desenvoluparà l’empresa European Traditional Chinese Medicine Development, SL, que invertirà uns 80 milions d'euros. El seu objectiu és difondre la medicina i la cultura tradicional xinesa a Europa. Per això, el centre disposarà de centre de formació, centre de salut, espai cultural i centre d’investigació.

Els directius xinesos van escollir la fàbrica Godó i Trias per la seva proximitat al parc biomèdic de la Granvia, on s’ubiquen els hospitals de Bellvitge i Duran i Reynals, la Universitat de Barcelona i centres d’investigació com l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

A més, la seva estructura arquitectònica els recorda algunes construccions de la Xina tradicional. La fàbrica Godó i Trias data del 1903, és obra de Ferran Junoy i va ser ampliada el 1964 pels arquitectes Frederic Correa i Alfons Milà. L’edifici s’inclou dins el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic (PEPPA) de L’Hospitalet i és un exponent del modernisme adaptat a usos industrials.

El Ple municipal ha aprovat també establir com a festes locals de l’any 2019 per al terme municipal de L’Hospitalet els dies 10 de juny i 24 de setembre.

Mocions

A l’apartat de les mocions conjuntes, el Ple ha aprovat a proposta d’ERC i CUP i amb la unanimitat de tots els grups municipals una moció per millorar les condicions laborals i vitals de les treballadores de la llar i la neteja. Així,  el text insta el Congrés, el govern de l’Estat i el govern de la Generalitat a reconèixer la feina de la llar com una part de l’economia de les cures creant un departament propi i a promoure un major control del compliment de la normativa laboral, especialment per part de les agències de col•locació. Sobre aquest assumpte, durant el Ple, ha pres la paraula l’Associació Mujeres Palante per visualitzar les precàries condicions laborals de les treballadores de la llar.

A iniciativa d’ICV-EUiA i la CUP ha sortit endavant un text per a la millora dels accessos al transport públic.

També s’ha aprovat una moció en suport a la fundació Proactiva Open Arms que presentava la CUP i amb l’adhesió d’ICV i ERC.

A proposta dels grups d’ERC, CiU i CUP ha sortit endavant una moció per resoldre els problemes ocasionats a l’entorn del club d’esport Atlètic Club Hospitalenc.

A l’apartat de les mocions individuals, s’ha aprovat una moció del PSC que insta el Govern d’Espanya a la derogació de la reforma laboral del PP i altres formes de contractació precària com el “contracte únic”.

Del grup municipal d’ICV-EUiA ha sortit endavant una moció en defensa de les pensions públiques i contra la creació d’un producte paneuropeu de pensions individuals (PEPP).

A proposta del PP, el Ple ha aprovat una moció per promoure el civisme a l’entorn de les discoteques.

A iniciativa d’ERC ha sortit endavant una moció que proposa un pla per la millora del coneixement a L’Hospitalet.

També han sortit endavant dues mocions de CiU: una per iniciar en el futur un procés participatiu per renovar la plaça Mare de Déu de Montserrat i una altra per revisar la vigència de les plaques gual instal•lades a la ciutat.

Finalment, també s’ha aprovat a proposta de la CUP un text de suport al cantó d’Afrin, un espai democràtic, multiètnic, multireligiós i multilingüista a la regió kurda de Rojava.

Últimes notícies

Veure imatge de Reformada l’illa entre els carrers de Menéndez Pidal, de Sant Rafael i l’avinguda d’Isabel la Catòlica (nova finestra)
Veure imatge de Treballs nocturns de fumigació contra l’escarabat de l’om a la zona sud de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Trobat un refugi de la Guerra Civil durant les obres de construcció de l’Escola Ernest Lluch, a la Torrassa (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet convocarà al setembre 25 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400