Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet forma ciutadans per fer tasques de conciliació comunitària (nova finestra)
23/11/2021 9:10:00
Convivència i Civisme

L’Hospitalet forma ciutadans per fer tasques de conciliació comunitària

L’objectiu d’aquesta prova pilot pionera a Espanya és potenciar la mediació entre els mateixos veïns com a eina per superar conflictes de convivència La Xarxa de Conciliadores i Conciliadors Comunitaris col·laborarà amb el Departament de Convivència de l’Ajuntament

L’Hospitalet ha posat en marxa una prova pilot pionera a Espanya per formar ciutadans en tasques de conciliació comunitària i potenciar així la mediació com a eina per superar conflictes de convivència. L’objectiu és crear una xarxa de conciliadores i conciliadors comunitaris que col·labori des dels barris en les accions preventives i d’intervenció impulsades pel Departament de Convivència de l’Ajuntament.

La iniciativa busca incrementar l’impacte comunitari de les actuacions municipals en aquesta matèria i, alhora, responsabilitzar els actors veïnals en la gestió de la convivència perquè puguin incidir en el seu entorn aportant una visió pròxima, compartint estratègies i detectant conflictes.

El projecte s’ha encetat amb una formació d’un any en gestió de conflictes públics i mediació comunitària, impartida per la Universitat de Girona, a la qual han assistit persones d’entitats ciutadanes que participen en actuacions de conciliació comunitària.

En l’acte de graduació, al que va assistir l'alcaldessa, Núria Marín, ahir  vespre al Centre Cultural Bellvitge, les nou persones que han obtingut el postgrau —i dues que han rebut un certificat— van presentar els seus projectes i van rebre el títol de la Universitat de Girona. L'alcaldessa els fa felicitar i els va animar ea desenvolupar la nova tasca:  "Confiem que el contacte que tindreu amb entitats i espais d’incidència ens ajudin a multiplicar la resolució de conflictes i que, sobretot, ens ajudeu a prevenir-los". L'alcaldessa també va recordar els 15 anys del Servei de Mediació Comunitària.

En aquest acte també es va presentar la imatge de la Xarxa de Conciliadores i Conciliadors Comunitaris. Una vegada constituïda la Xarxa després de l’any de formació, els membres es comprometen a aportar els seus coneixements i habilitats de forma voluntària a la millora de la convivència a la ciutat. Això es concretarà en accions que farà cada participant en les seves entitats i espais d’incidència, i en col·laboracions amb les actuacions que es duen a terme des de l’Ajuntament en l’àmbit de la convivència i el civisme.

El projecte preveu anar repetint cicles de formació perquè cada any es puguin anar incorporant noves persones a la Xarxa de Conciliadores i Conciliadors. La prova pilot ha de servir per avaluar la modalitat de col·laboració més efectiva entre els actors formats i els serveis municipals que treballen en aquest camp.

El Departament de Convivència desenvolupa des de fa 15 anys actuacions relacionades amb la gestió i resolució dels conflictes veïnals, per mitjà d’accions de prevenció i processos de mediació als àmbits de les comunitats de veïns, l’espai públic, els centres educatius i els establiments, entre d’altres.


 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400