Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
17/05/2021 14:15:00
Salut

L’Hospitalet, referent per altres administracions en l’abordatge integral de persones amb trastorns per acumulació

Personal del Servei de Salut explica a través de tallers el treball integral de la Unitat Social

Treballadors i treballadores del Servei de Salut municipal han realitzat un cus online a personal de l’Ajuntament de Rubí sobre l’abordatge integral en situacions de persones amb trastorns per acumulació. Des de fa anys, l’Ajuntament de L’Hospitalet és referent per la seva Unitat Social, i el treball que realitza en el tractament integral de persones que pateixen la síndrome de Diògenes.

El curs el realitza el personal de la Unitat Social, dins del Servei de Salut, encarregat especialment de coordinar els i les professionals que necessita cada cas, fer visites i realitzar seguiment dels casos. Es tracta de fer un seguiment i coordinació interprofessional amb els objectius d’ajudar les persones afectades amb aquest trastorn, de manera que la persona pugui reconstruir la seva autonomia i recuperar les condicions de salubritat, higiene i habitabilitat del domicili.

A L’Hospitalet, durant el 2020 es van fer 60 visites a habitatges amb problemes d’insalubritat i 4 actuacions de xoc; mentre que al llarg de 2019, es van realitzar un total de 299 visites i 8 actuacions de xoc, segons dades de la Unitat Social del Servei de Salut Municipal.

La síndrome de Diògenes és un trastorn del comportament que normalment afecta les persones d'edat avançada que viuen soles. Es caracteritza per un abandonament personal i social total i per l’aïllament voluntari de la persona malalta a casa seva.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400