Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’alcaldessa Núria Marín demana a la consellera Violant Cervera la creació de places de residència pública a L’Hospitalet (nova finestra)
18/05/2022 13:30:00
Visita institucional

L’alcaldessa Núria Marín demana a la consellera Violant Cervera la creació de places de residència pública a L’Hospitalet

La consellera i l’alcaldessa han visitat la Residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Can Serra, que s’ampliarà per adaptar-se a un nou model d’atenció centrat en la persona

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, s’ha reunit avui amb la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, a l’Ajuntament. Aquesta visita s’emmarca en les reunions bilaterals per avançar en els diferents temes pendents entre ambdues institucions, tal com es va acordar en la Comissió Mixta Ajuntament-Generalitat celebrada el passat gener.

En la trobada, la consellera i l’alcaldessa han parlat del Contracte Programa 2022-2025, que s’ha de signar properament però que, segons l’alcaldessa, “és totalment insuficient per cobrir les necessitats de L’Hospitalet”. “El nou Contracte-Programa —ha explicat— estableix un preu per als diferents serveis que està per sota dels costos reals. Això implica que generarà un dèficit en el finançament que haurà d’assumir l’Ajuntament”.

L’alcaldessa ha traslladat a la consellera la necessitat de millorar l’atenció a la dependència i el compliment dels convenis signats pel Govern amb aquest Ajuntament els anys 2001 i 2005. En aquest sentit, Marín ha demanat a Cervera el compliment de l’acord de finançar 100 places de residència i 40 de centre de dia en la residència Prytanis, per pal·liar “la situació clarament discriminatòria de L’Hospitalet respecte a la resta de ciutadans de Catalunya”. L’Hospitalet té una ràtio de places públiques i concertades de 14 places per cada 1.000 persones de més de 65 anys, mentre que la mitjana catalana és de 44 places. La consellera s’ha compromès a treballar plegats per resoldre aquest tema.

Núria Marín ha defensat que l’atenció a les nostres persones grans i a la dependència és el major repte que tenim com a societat. I per donar-hi resposta “hem de millorar la ràtio de places públiques a la ciutat,  disminuir les llistes d’espera per accedir a una plaça pública —que és de més de quatre anys a L’Hospitalet— i actualitzar i modernitzar l’actual cartera de serveis socials”.

A continuació, Marín i Cervera s’han traslladat a la Residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Can Serra, on la consellera ha anunciat l’ampliació de  la residència. Violant Cervera ha explicat que amb la remodelació “millorem Can Serra i l’adaptem al model basat en l’atenció a la persona, una voluntat ferma d’aquest departament i d’aquest Govern per la millora de vida de les persones usuàries de centres residencials com aquest“.

Les obres s’iniciaran l’any 2024, amb una inversió de 3,1 milions d’euros i un increment de 850 m² de superfície. L’ampliació mantindrà el número de places amb l’objectiu d’adaptar la residència al nou model d’atenció centrat en la persona, amb unitats de convivència més petites i espais similars als d’un domicili.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400