Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Carles GabarróVeure imatge de L’exposició “Hipòtesi d’existència” marca l’inici del cicle Districte Tecla Sala (nova finestra)
18/05/2022 12:15:00
Cultura

L’exposició “Hipòtesi d’existència” marca l’inici del cicle Districte Tecla Sala

Districte Tecla Sala és un nou projecte impulsat pel Centre d’Art Tecla Sala amb la voluntat de donar suport a la recerca, la producció i l’exhibició d’artistes i creadors que treballen al Districte Cultural de L’Hospitalet  “Hipòtesi d’existència”, de Carles Gabarró, és la primera exposició del cicle, on es presenta una selecció de pintures recents de l’artista

Aquest dijous, 19 de maig, a les 19 h, s’inaugura al Centre d’Art Tecla Sala “Hipòtesi d’existència”, de l’artista Carles Gabarró. La inauguració comptarà amb la presència de l’artista i del comissari de la mostra, Albert Mercadé. L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 17 de juliol de 2022.

Carles Gabarró (Barcelona, 1956) és un dels pintors més representatius dels anys vuitanta i noranta a Catalunya. Format en la Barcelona de la transició democràtica, la pintura neoexpressionista alemanya li serveix com a trampolí cap a una obra tràgica, metafòrica i de base existencial.

Cranis, llits, escales i biblioteques alimenten l’imaginari d’un creador que, alhora, té com a fita la indeterminació i el diàleg amb el misteri de la pintura. El 2015 trasllada el seu estudi al carrer del Cobalt de L’Hospitalet de Llobregat, des d’on ha continuat cercant variacions dels temes centrals de la seva obra, des d’una mirada cada cop més essencial, sintètica i depurada.

Districte Tecla Sala és una proposta que aglutina el suport a la recerca, la producció i l’exhibició. Està adreçada als creadors que estan treballant al Districte Cultural de L’Hospitalet per possibilitar i divulgar els seus treballs més recents en projectes expositius de petit format.


El Districte Cultural de L’Hospitalet

El Districte Cultural de L’Hospitalet és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic. Actualment, es consolida com un dels principals pols creatius de l’àrea metropolitana.

Des de la seva posada en marxa el 2015, més de 500 artistes i agents culturals s’han instal·lat en antigues fàbriques, magatzems i tallers en desús de la ciutat. Hi trobem estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, gabinets d’arquitectura i publicitat o tallers de disseny de moda i de joies, entre altres activitats.

El Districte Cultural L’H representa un dels tres eixos principals de l’economia de la ciutat, juntament amb el Districte Econòmic i la plaça d’Europa, i el clúster biomèdic de Bellvitge.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400