Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de “Aturem-la ja!” (nova finestra)
25/11/2021 17:00:00

“Aturem-la ja!”

Lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Amb l’eslògan “Aturem-la ja!”, L’Hospitalet ha celebrat avui 25 de novembre el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, amb la lectura a la plaça de l’Ajuntament del manifest elaborat per les associacions de dones de la ciutat en record de totes les dones que pateixen violència masclista. A l’acte hi eren l’alcaldessa, Núria Marín; la regidora d’Igualtat i LGTBI, Laura García, així com altres membres de la Corporació municipal.

A continuació, han actuat dues alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet i ha tingut lloc una acció de pintura al terra a càrrec de l’artista Bel Mur.

La regidora d’Igualtat, Laura García, ha insistit en “la importància de fer arribar a aquestes dones el missatge que no estan soles i que es pot sortir d’aquesta situació”. També ha fet referència al fet que un alt percentatge d'homes joves negui la violència masclista. En aquest sentit, ha dit que “els discursos de la dreta i l’extrema dreta sobre la desigualtat de gènere estan calant. Tenim molts reptes en l’educació del nostre jovent i per aquest motiu, des de L’Hospitalet, apostem per treballar amb les joves perquè sàpiguen identificar  aquestes violències i afrontar les situacions de discriminació que es poden trobar”.

La pandèmia ha fet evident que les desigualtats de gènere, en un context de crisi, situen les dones en una posició de més vulnerabilitat. En el que portem d’any, han estat assassinades 36 dones i 5 nens i nenes víctimes de la violència masclista.

Per tal de visibilitzar i denunciar tots els tipus de violència masclista, entitats de dones de la ciutat i l’Ajuntament organitzen la Setmana per a l’Eliminació de la Violència envers les dones, que se celebra fins al 30 de novembre. 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400