Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

18/11/2019

Convivència i civisme

41 aspirants a agents de la Guàrdia Urbana inicien el curs de formació a l’Escola de Policia de Catalunya

Després del curs de sis mesos, els aprovats faran un any de pràctiques a la ciutat abans d’incorporar-se definitivament al cos policial

Veure imatge de 	41 aspirants a agents de la Guàrdia Urbana inicien el curs de formació a l’Escola de Policia de Catalunya (nova finestra)
Els 41 nous aspirants a ingressar al cos de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, seleccionats en la convocatòria per oposició del passat mes d’abril, comencen aquest dilluns el curs de formació a l’Escola de Policia de Catalunya.

Després del curs de sis mesos de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, els futurs agents que superin la formació bàsica faran un any de pràctiques a L’Hospitalet, abans d’incorporar-se definitivament al Servei de la Guàrdia Urbana de la ciutat.

L’Ajuntament va convocar a l’abril el concurs per proveir 47 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana, part en convocatòria lliure per oposició i altres mitjançant concurs de mobilitat interadministrativa, al qual es podien presentar agents en actiu d’altres cossos policials de Catalunya. De les més de 1.300 instàncies presentades al concurs, van ser seleccionats 41 aspirants per oposició i sis per mobilitat horitzontal.

La incorporació de nous agents té per objectiu garantir i millorar la prestació d’un bon servei a la ciutat per part de la Guàrdia Urbana, així com rejovenir la plantilla, davant la previsió del nombre d’agents que es puguin acollir al canvi de normativa que permet la jubilació dels policies locals als 60 anys.

L’Ajuntament ja va convocar l’any passat 24 noves places a la Guàrdia Urbana. S’hi van incorporar cinc agents pel sistema de mobilitat interadministrativa, que prestaven servei en altres policies locals, mentre que els 17 guanyadors del concurs-oposició públic que han superat el curs a l’Escola de Policia de Catalunya ja estan fent l’any de pràctiques a la ciutat.

Entre altres funcions, la Guàrdia Urbana actua en la prevenció d’actes delictius, coopera en la resolució de conflictes, exerceix tasques de policia de proximitat a prop de la ciutadania, promou el respecte, la convivència pacífica i el civisme, regula el trànsit als carrers del municipi i desenvolupa programes d’educació viària i de prevenció de violència de gènere als centres educatius.

Últimes notícies

Veure imatge de L’alcaldessa, Núria Marín, alerta d’un rebrot de casos de Covid-19 als barris del nord de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de Adif avança en la tramitació dels projectes per a la integració del ferrocarril a L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de El naixement de sant Roc (nova finestra)
Veure imatge de Es completa la reforma urbanística integral dels Blocs Ciutat Comtal (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400