Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

18/11/2019

Biomèdicina

Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut 

Veure imatge de 	Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut  (nova finestra)
Sota el nom de Sinergia, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d'Oncologia i el Campus de Medicina i Ciències de la Salut de Bellvitge, de la Universitat de Barcelona, van mostrar dissabte la recerca puntera que duen a terme, en el transcurs d’una jornada de portes obertes a la ciutadania.

Bellvitge compta amb un dels pols més actius en investigació biomèdica i assistència sanitària del país. Coincidint amb la Setmana de la Ciència, i de la mà de l’Ajuntament de la ciutat, Sinergia vol difondre la recerca responsable i innovadora que es desenvolupa a les grans infraestructures sanitàries i d’investigació del nostre territori.

La jornada de portes obertes ha ofert un conjunt d'activitats adreçades a tota mena de públic. A la zona enjardinada de l’Hospital Duran i Reynals s’ha instal•lat la fira SaL’Hut, que ha reunit les diverses entitats del campus de Bellvitge, associacions de pacients, el Banc de Sang i el Servei d'Emergències Mèdiques. Per al públic més jove, l’organització va preparar l’espai Experimenta, amb tallers de neurociències i recerca, de la mà de La Mandarina de Newton i l’AECC. Ocupant l’espai central, l’escenari Quinaciència! Un altre espai destacat ha estat el dedicat a la innovació en recerca així com les visites als laboratoris.

Sinergia és una activitat organitzada en el marc de projecte PECT “L’Hospitalet, ecosistema innovador en salut”, impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i cofinançat per fons europeus FEDER, que té com a objectiu completar i potenciar Bellvitge com a referent internacional en la innovació en l’àmbit de la salut i generar nova activitat industrial i innovadora.

Últimes notícies

Veure imatge de L’alcaldessa, Núria Marín, alerta d’un rebrot de casos de Covid-19 als barris del nord de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de Adif avança en la tramitació dels projectes per a la integració del ferrocarril a L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de El naixement de sant Roc (nova finestra)
Veure imatge de Es completa la reforma urbanística integral dels Blocs Ciutat Comtal (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400