Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

12/01/2021 14:15:00
Millora als barris

L’H acollirà el futur Cruyff Court Jordi Alba, per donar resposta a necessitats esportives del Districte IV

Ajuntament de L’H i Fundació Johan Cruyff signen un conveni per a la implantació d’aquest espai esportiu no reglat que donarà servei a infants i joves del barri

L’experiència s’emmarca dins del Pla integral de regeneració urbana de les Planes – Blocs Florida
Veure imatge de L’H acollirà el futur Cruyff Court Jordi Alba, per donar resposta a necessitats esportives del Districte IV (nova finestra)

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; la presidenta de la Fundació Johan Cruyff, Susila Cruyff, i Miguel Alba, pare del jugador Jordi Alba, han signat un conveni de col·laboració per a la instal·lació del futur Cruyff Court Jordi Alba al barri de les Planes. Aquest espai esportiu portarà el nom de l’hospitalenc Jordi Alba, lateral del FC Barcelona, i donarà resposta a les necessitats esportives dels infants i joves del Districte IV.

Aquesta iniciativa de la Fundació Cruyff és el fruit de l’aliança amb la Fundació ”la Caixa” i la Fundació Barça per a la construcció, manteniment i dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts, prioritzant zones desfavorides per fomentar la inclusió social d'infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

El Cruyff Court Jordi Alba s’ubicarà a la plaça de Granada, al Districte de la Florida – les Planes, en uns terrenys pròxims a les escoles Pau Casals i Balaguer, una de les zones més denses de la ciutat i amb més necessitat de zones esportives. Jordi Alba va viure la seva infantesa i joventut al barri de la Florida, on va iniciar la seva formació com a futbolista, i va estudiar a l’Escola Balaguer.

La instal·lació del Cruyff Court s’emmarca dins les actuacions del Pla integral de regeneració urbana de les Planes-Blocs Florida, que té per objectiu garantir la millora de la qualitat de vida i de la convivència dels veïns i veïnes del barri, afavorint-ne la integració, l’equitat i la cohesió social. El nou espai donarà resposta a la manca de zones esportives de joc lliure que hi ha al Districte IV.

El Cruyff Court Jordi Alba acollirà activitat diària de dinamització de l’esport escolar, de pati obert amb pràctica esportiva lliure, així com el desenvolupament puntual d’activitats de la Fundació, com ara la diada “Cruyff Courts 6Vs6” o el torneig “Futbol per a Joves amb Capacitats Diverses”, a més d’una activitat esportiva anual a proposta de la família Alba.

El cost de la instal·lació és de 130.952 euros, que finançarà íntegrament la Fundació Johan Cruyff, mentre que l’Ajuntament de L’Hospitalet n’assumirà la gestió de l’activitat en el dia a dia i el futur manteniment de la instal·lació.

La  Fundació Johan Cruyff té com a finalitat ajudar, promoure i finançar la pràctica de l’esport, incentivant projectes amb l’objectiu d’aconseguir el benestar físic, psíquic i sensorial de nens i nenes, mitjançant activitats lúdiques, exercici físic i pràctica esportiva. Alhora, també fomenta l’oferta d’activitats esportives per aconseguir la integració social i cultural i posa en valor les normes i els valors socials, el respecte i el treball en equip.

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400