Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de 13a Cursa Nocturna de L’Hospitalet (nova finestra)
28/03/2023 13:50:00
Esports

13a Cursa Nocturna de L’Hospitalet

Com a novetat, aquest any l’inici de la prova s’endarrereix mitja hora, a les 21 hores, per tal que la cursa sigui més nocturna

La 13a Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet es farà el dissabte 29 d’abril a l’entorn de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic. “Bona nit, runners!” és l’eslògan d’aquesta nova edició de la cursa, tot un referent per a les persones habituals d’aquestes proves i com a trobada esportiva i lúdica que aplega milers de participants al voltant de la plaça d’Europa.

La regidora d’Esports, Maite Revilla, la responsable d’iniciatives solidàries i aliances corporatives de la Fundació Josep Carreras, Regina Díez, i representants de les empreses patrocinadores han participat avui a la presentació de la propera cita de la Cursa Nocturna de L’Hospitalet.

Com a novetat, aquest any l’inici de la prova s’endarrereix mitja hora, a les 21 hores, per tal que la cursa sigui més nocturna.

Les inscripcions es poden fer a través del web cursanocturnalh.cat/ i de manera presencial als poliesportius municipals Sergio Manzano, de Bellvitge i Marcel·lí Maneja, del Centre.

Els preus de les inscripcions van dels 11 als 16 euros i inclouen una bossa d’obsequis, una samarreta tècnica i serveis de guarda-roba, avituallament, assegurança d’accidents i accés a les activitats programades, entre d’altres.

Es faran entrenaments gratuïts oberts a tothom: el 15 d’abril, a les 11 hores (reconeixement del circuit); el 19 d’abril, a les 19.30 hores (explosivitat), i el 26 d’abril, a les 19.30 hores (velocitat). Tots tres tindran com a punt de partida el Centre Comercial Gran Via 2.

Causa solidària

De cada inscripció es destina un euro a la causa solidària, que aquest any es lliurarà al Programa de pisos d’acollida de la Fundació Josep Carreras, un dels quals es troba al barri de Bellvitge. Aquest programa posa habitatges a disposició dels pacients amb recursos econòmics limitats i/o que han de desplaçar-se lluny de la seva residència per rebre tractaments oncològics. Hi ha també, com sempre, un dorsal 0 per a qui vulgui contribuir a la causa solidària amb una aportació extra.

Recorregut

La Nocturna de L’Hospitalet consta de dues proves, una de 10 quilòmetres i una altra de 5 quilòmetres, que transcorren per un circuit urbà accessible per a tothom, amb la plaça d’Europa com a punt de sortida i arribada.

També hi haurà curses infantils, per als menors de 14 anys, a partir de les 19 hores, amb inscripció prèvia gratuïta. 

Com a patrocinadors, la prova compta amb el suport de Gran Via 2, Aigües de Barcelona, el diari Sport, VARTA, Hyundai Linkmotor, Aedas Homes i Decathlon de Gran Via 2.

La Cursa Nocturna s’inscriu en les iniciatives que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet per promoure l’esport i l’activitat física entre la ciutadania.


Entrenaments als poliesportius municipals

Els poliesportius municipals ofereixen a les persones abonades a les instal·lacions l’oportunitat de preparar-se per participar en la Cursa Nocturna.

D’aquesta manera, les instal·lacions municipals faciliten que les persones interessades a participar en la Nocturna puguin disposar d’uns entrenaments que les preparin per arribar en condicions òptimes al dia de la prova. Per desenvolupar aquesta iniciativa compten amb la col·laboració de l’entitat L’Hospitalet Atletisme.

Les persones interessades poden assistir a entrenaments per córrer a l’aire lliure i a altres de funcionals a les instal·lacions municipals. S’han programat dotze sessions setmanals, d’una hora de durada cadascuna, en horaris de matí i tarda. Per assistir-hi cal reservar cita prèvia a través del poliesportiu que aculli la sessió. A més, s’ofereixen dues programacions específiques de preparació lliure a les sales de fitness que les persones interessades poden demanar al seu poliesportiu.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400