Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de “Impliquem-nos per la igualtat”, lema del 8M a L'Hospitalet (nova finestra)
29/02/2024 12:00:00
8M - Dia de la Dona 2024

“Impliquem-nos per la igualtat”, lema del 8M a L'Hospitalet

La lectura del manifest i el festival Festidona, a la plaça de l’Ajuntament, actes centrals de la celebració d’enguany El programa, amb més d’una cinquantena d’actes, vol arribar a tota la ciutadania

L’Hospitalet ja està a punt per celebrar el 8M, Dia Internacional de la Dona, amb un programa que compta amb més d’una cinquantena d’activitats reivindicatives, festives i per a la reflexió, que organitza l’Ajuntament -per mitjà del Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID)- amb la col·laboració dels grups de dones de la ciutat i de diferents entitats ciutadanes. 

El lema d’aquest 8M és “Impliquem-nos per la igualtat” i fa una crida a tota la població a avançar en la igualtat efectiva entre dones i homes, incidint en la corresponsabilitat  real en tots els àmbits -laboral, familiar, educacional...- amb l’objectiu de fomentar l’equitat i trencar amb els rols de gènere.

El cartell d’enguany mostra el símbol del moviment de les dones -format per la conjunció de la representació simbòlica del planeta i la deessa Venus i el puny tancat, símbol dels moviments de “poder” dels anys 60 i principis dels 70- i juga amb les diferents tonalitats del violeta, un color que s’associa, inevitablement, amb la lluita feminista.

Un programa festiu i reivindicatiu

L’acte central i institucional tindrà lloc el mateix 8 de març amb la tradicional concentració dels grups de dones de la ciutat a la rambla de Just Oliveras, i la marxa fins a la plaça de l’Ajuntament, on a les 17.15 hores es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona -elaborat de forma col·laborativa pels diferents grups de dones de la ciutat- seguit de l’espectacle We can do it, a càrrec d’Street Dance Area.

El programa institucional continuarà l’endemà, el dissabte 9 de març, també a la plaça de l’Ajuntament, amb la segona edició del festival Festidona, després de la bona acollida de l’any passat. Des de les 10.30 hores, hi haurà les actuacions de l’Escola de Música - Centre de les Arts (EMMCA), sessió de zumba i animació amb la rapera Cósmika i la DJ Lau Neve, a més de diferents tallers.

Les activitats del 8M a L’Hospitalet arrenquen, però, dissabte, 2 de març,  amb l’inici del Cicle DonaVeu a l’Auditori Barradas, amb teatre familiar i cançó d’autores, amb l’espectacle familiar Rigoberta i el Windigo, de Kali Teatre.

Un dels plats forts del programa serà dilluns, 4 de març, al Centre Cultural Tecla Sala, amb la conversa amb Ana Requena, redactora cap de gènere del Diario.es, que presentarà el seu llibre Intensas. Una activitat organitzada pel Centre d’Atenció i d’Informació a la Dona (CAID) i obert a tota la ciutadania. La conversa la conduirà la periodista Aurora Anton.

També destaca la representació teatral Pronoia, a càrrec de Virginia Imaz de la companyia de teatre Oihulari Klown, que tindrà lloc dimarts, 5 de març, al Teatre Joventut i a la qual s’han convidat les diferents associacions de dones de la ciutat. L’endemà, 6 de març, el Centre Cultural Collblanc-la Torrassa acollirà una sessió de cinefòrum al voltant de la pel·lícula La trena, basat en la novel·la homònima de Laetitia Colombani.

La programació del 8M vol ser, enguany, més intergeneracional que mai. Així, dimecres, 6 de març, tindrà lloc la conferència “Dona i envelliment, un repte interessant”, a càrrec d’Ana Freixas, autora del llibre Jo, vella. Una activitat que organitza el Departament d’Envelliment Actiu de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que es farà al Casal de Gent Gran de Santa Eulàlia. El mateix dia arrencarà a Can Sumarro la primera de les sessions de L’hora del conte que arribaran a totes les biblioteques de L’Hospitalet entre el 6 i el 19 de març, amb el relat Encara que sigui una nena, a càrrec de Susagna Navó,

I, per al públic jove, l’Auditori Barradas programa el 13 de març el monòleg de l’humorista Charlie Pee, organitzat per l’Oficina Jove. A més, l’Auditori Barradas acollirà una nova edició de la mostra “Art en femení”, amb obres de joves dels instituts, artistes i col·lectius de la ciutat amb perspectiva de gènere, que es podrà veure del 7 al 31 de març, i que organitza el Servei de Joventut. 

El programa “Camina, fes salut i coneix L’Hospitalet”, que organitza Salut Comunitària, també ha creat una ruta de la dona, que es farà el 12 de març, sortirà dels jardins Tecla Sala i recorrerà diferents punts d’interès de la ciutat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400