Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Jornada d’impuls del talent audiovisual a L’Hospitalet (nova finestra)
17/03/2023 11:00:00
Innovació

Jornada d’impuls del talent audiovisual a L’Hospitalet

Amb la participació de professionals del sector amb segell local

Torre Barrina organitzarà dilluns, 20 de març, una jornada sobre l’impuls del talent audiovisual a L’Hospitalet. De 17.30 a 21.30 hores se succeiran diverses activitats com ara taules rodones i un espai de networking per on passaran professionals vinculats a productores i festivals de la ciutat.

La jornada s’iniciarà amb un pitching per part dels alumnes de les dues edicions del taller “De les idees al text: guió cinematogràfic”, realitzat a Torre Barrina, a càrrec de Fran Menchón, guionista de la productora local Fitzcarraldo Films. L’alumnat exposarà els seus projectes a un jurat d’experts, entre els quals trobarem personalitats com Antonio Lama, CEO de Crowd and Play i fundador de Fuera de Campo Films, així com altres convidats sorpresa.

L’esdeveniment seguirà amb dues taules rodones. D’entrada, s’abordarà com els festivals són plataformes que faciliten l’impuls de nous perfils creadors. Hi assistiran representants dels festivals de curtmetratges de L’Hospitalet: Gemma Gimeno, de MetropoLHis i GlobaLH; Raquel Uroz, de Filmserè, i Vanessa Maeso, de Dulcinea. A continuació, es parlarà del vessant de la creació i producció audiovisual alhora que s’exposaran exemples de trajectòries de vida. Comptarà amb representants de la productora Fitzcarraldo Films: Fran Menchón (guionista) i Santi Planet i Anna Targarona (direcció) a més de persones vinculades a Torre Barrina i festivals locals.

Més tard, a les 20.30 hores, s’obrirà un espai de networking de caràcter informal, amb l’objectiu de connectar persones creadores amb representants dels diferents festivals de la ciutat, així com empreses i productores convidades. Aquesta activitat comptarà amb la presència del regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós.

Per finalitzar, es projectarà un mapping sobre la façana de l’equipament que representarà, mitjançant imatges, algunes de les activitats i els projectes que desenvolupa actualment Torre Barrina per donar resposta als principals reptes en innovació social de la ciutat. Aquesta visualització es durà a terme en dues sessions: una, a les 21 hores, i l'altra, a les 21.20 hores.


10 anys formant i impulsant el talent audiovisual local

Aquesta jornada s’emmarca dins els actes de celebració del desè aniversari de Torre Barrina per posar en valor els esdeveniments, tallers i projectes audiovisuals que s’hi han desenvolupat durant aquests anys: projectes com l’Experimentalhs, el Videolooking, WE LHove L’Hospitalet, SpoilerLH, el Taller Productora o la col·laboració amb agents locals per la producció de websèries, creació de mappings amb alumnat del CIFO, així com la cessió de material i instal·lacions per a la creació i la producció audiovisual. Així doncs, Torre Barrina ha acompanyat prop de 170 projectes amb més de 1.500 persones usuàries.

Entre aquests projectes, SpoilerLH s’ha consolidat com un espai de presentació i projecció de projectes audiovisuals de directors emergents. Des del 2017 s’han organitzat 54 edicions amb la projecció de 65 treballs en diferents formats: curtmetratge, llargmetratge,  documental i videoclip. A més s’hi han dut a terme dotze xerrades relacionades amb la creativitat audiovisual i la presentació de tres llibres amb una participació de més de mil persones.

Així mateix, Torre Barrina va engegar el 2019 el Taller Productora per dur a terme  tot el procés creatiu sobre projectes audiovisuals i amb tota mena de registres (càmera de 360º, drons,  Ronin-S, GoPro, DSLR...). A més a més, aquest servei s’ofereix a la ciutadania, convertint les seves peticions en objectes de treball. Fins ara, hi han participat 168 persones usuàries.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400