Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Les Festes de Primavera comencen amb el pregó de Dani Flaco i el Toc d’inici (nova finestra)
18/04/2024 20:40:00
Festes de Primavera

Les Festes de Primavera comencen amb el pregó de Dani Flaco i el Toc d’inici

La plaça de l’Ajuntament ha bategat amb el tret de sortida de quatre dies plens de música, arts escèniques, cultura popular i tradicional i activitats familiars

Aquest vespre han començat les Festes de Primavera 2024 amb el pregó del cantautor hospitalenc Dani Flaco i el Toc d’inici. Flaco, natural de Bellvitge, ha fet el pregó des del balcó de l’Ajuntament, des d’on s’ha adreçat al públic assistent.

El cantant ha compartit com és d’important en el seu imaginari tant el barri que el va veure créixer com la resta de barris que conformen la ciutat, “barris creats per gent obrera, lluitadora, amb consciència de classe, que van arribar fa cinquanta anys des de molts pobles o ciutats de la Península a la recerca de feina i d’un lloc millor. Avui dia encara arriba gent d’altres llocs del món i, com va passar fa anys, continuen construint i fent créixer la nostra ciutat”. A continuació, Dani Flaco ha recitat el seu poema Bellvitge en homenatge a tots els barris de L’Hospitalet i la seva gent.

El cantautor hospitalenc s’ha referit també a la cultura a L’Hospitalet: “sigui en l’àmbit institucional al Teatre Joventut i a l'Auditori Barradas, o a la resta de sales, comptem amb una programació musical, teatral, humorística o d’exposicions que val molt la pena. La cultura ens fa millors, ens dona eines per pensar, sentir i expressar emocions. La cultura ens fa més lliures”.

Per acabar, Flaco ha interpretat Llegó la primavera, una cançó dedicada a L’Hospitalet i sobre la qual el cantant considera que “quan escrius una cançó a la teva ciutat, és molt emocionant si tens la possibilitat de cantar-la des del balcó de l’Ajuntament”.

Després de finalitzar el pregó, ha arribat el moment del Toc d’inici. La Banda Provençana ha guiat les entitats de cultura tradicional i popular cap a la plaça de l’Ajuntament, on s’ha desplegat el Ball de la balsa i una selecció musical per realçar els símbols festius de la ciutat. A continuació, ha estat el torn de l’exhibició de les colles, entitats de cultura tradicional i imatgeria festiva: bestiari, gegants, castellers, diables dansaires, sardanistes, trabucaires i capgrossos.

Arrenca així un programa d’activitats que aposta per la música i les arts escèniques, la cultura popular i tradicional i les activitats adreçades al públic familiar. Dimarts, 23 d’abril, la diada de Sant Jordi donarà fi a quatre dies farcits d’activitats (més de vuitanta propostes).

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400