Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
03/05/2021 11:30:00
Salut

Campanya “Tatuar-se a L’Hospitalet és segur”

Des d’avui es distribueix un distintiu adhesiu als establiments que tenen autorització per fer tatuatges i pírcings Només els locals amb adhesiu seran llocs autoritzats i que garanteixen el compliment de les normes sanitàries

L’Ajuntament comença aquesta setmana la campanya “Tatuar-se a L’Hospitalet és segur”, en el marc de la qual es fa arribar un distintiu adhesiu, juntament amb una carta informativa, a aquells establiments on es fan tatuatges, micropigmentació i pírcings que tenen autorització per desenvolupar l’activitat. El distintiu, que s’ha de col·locar en un lloc ben visible, identifica els locals com a espais segurs.
L’objectiu és que la ciutadania identifiqui fàcilment els establiments amb autorització i que, per tant, estan sotmesos a un control sanitari que garanteix els requisits higiènics i sanitaris i el compliment de la legislació vigent. De la mateixa manera, també permetrà detectar fàcilment els establiments que porten a terme l’activitat de forma irregular i portar a terme les actuacions oportunes. El Negociat Municipal de Seguretat Alimentària és l’encarregat d’inspeccionar anualment aquests establiments.


A més, en el web municipal http://www.l-h.cat s’ha creat un apartat específic de tatuatges en l’espai de Salut on també apareix la llista d’establiments, que s’actualitzarà periòdicament: https://www.l-h.cat/salut/2186340_1.aspx?id=1


Els pírcings i els tatuatges tenen en comú que trenquen la barrera de protecció natural del cos humà, formada per la pell i les mucoses, la qual cosa pot comportar l’aparició d’infeccions i la transmissió de diferents malalties. Per aquest motiu, i atès el risc sanitari que presenta aquest tipus d’activitat, l’Ajuntament desenvolupa un programa de vigilància i control dels establiments que duen a terme pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing. La finalitat d’aquest programa és vetllar per la seguretat, en compliment de l’article 52.e de la Llei 18/2009 de salut pública, la qual estableix la gestió del risc per a la salut en les activitats de tatuatge, pírcing i micropigmentació com un dels serveis mínims que han de prestar els locals en matèria de salut pública.


 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400