Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

TALLER: Parlem del  consum responsable dels productes electrònics i la mineria artesanal.

a càrrec de medicusmundi.
Veure imatge de TALLER: Parlem del  consum responsable dels productes electrònics i la mineria artesanal. (nova finestra)
Acte suspès
Data: 26 de gener de 2022
Hora: 18:30
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Organitzadors: 
Oficina Jove
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Aquest taller projectarem el documental La febre de l'or.

Fa temps que sentim parlar de la contaminació per mercuri. Però, coneixem l'origen? Quins efectes té? Podem fer alguna cosa? Per descobrir-ho, proposem un viatge a Moçambic a través del documental "La Febre de l'Or", que ens permet conèixer un grup de miners a la recerca d'or. Per què opten per una sortida laboral tan dura i quines conseqüències té en la seva salut i el medi ambient? Per extreure l'or fan servir mercuri, que desemboca en mars i oceans i que, finalment, trobem en el peix que mengem diàriament. S'estima que el 40% de les emissions totals per mercuri provenen de la mineria artesanal d'or.

Una pràctica a l'altra banda del món motivada pel nostre model de consum i que afecta la salut de tots. L'or s'utilitza per fer joies i lingots, però també per a la fabricació d'aparells electrònics que tots consumim, especialment la població jove. Una connexió local-global que abordem des de la perspectiva dels drets humans, els determinants socials de la salut, el consum responsable, la crisi ambiental i la justícia global.

Dimecres, 26 de gener, a les 18.30h.

Places limitades.

Inscriu-te aquí.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400