Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Cicle de cinema negre: "Ida Lupino, la Bette Davis i la Don Siegel dels pobres"

del 4 al 25 de febrer
Hora: 18
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteca la Bòbila(Biblioteca la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Amb una família dedicada al teatre va tenir certes facilitats per dedicar-se a la interpretació. Però també era una dona intel·ligent amb una única passió: el cinema. I això la va portar a interpretar, produir i fins i tot, dirigir, convertint-se en la primera dona que dirigeix una pel·lícula de gènere negre. A ella li agradava anomenar-se com a actriu i directora, “la Bette Davis i la Don Siegel dels pobres”. Oferim en aquest cicle tres pel·lícules protagonitzades per ella i una que va dirigir.

PROGRAMACIÓ
Divendres, 4 de febrer. La pasión ciega (1940), de Raoul Walsh
Divendres, 11 de febrer. Lejos de la niebla (1941), d’Anatole Litvak
Divendres, 18 de febrer. La casa en la sombra (1951), de Nicholas Ray
Divendres, 25 de febrer. El autoestopista (1953), d’Ida Lupino

La pasión ciega
(They Drive by Night), Estats Units, 1940.
Director: Raoul Walsh
Intèrprets: George Raft, Ann Sheridan, Ida Lupino, Humphrey Bogart, Gale Page, Alan Hale, Roscoe Karns, John Litel, George Tobias.
Durada: 95 minuts.
Joe i Paul Fabrini són dos germans que intenten obrir-se camí pel seu compte com a camioners. Després d'uns començaments durs, les coses comencen a anar bé, però l'ambició de Joe i l'aparició d'una dona obsessionada amb ell farà que tot es compliqui. Adaptació  de la novel·la Long Haul d’A. I. Bezzerides.

Lejos de la niebla
(Out of the Fog), Estats Units, 1941
Director: Anatole Litvak
Intèrprets: John Garfield, Ida Lupino, Thomas Mitchell, Eddie Albert, George Tobias, John Qualen, Aline MacMahon, Jerome Cowan.
Durada: 85 minuts.
Jonah Goodwin i Olaf Johnson són dos pescadors als quals el gàngster Harold Goff extorsiona, exigint diners a canvi de la protecció del seu vaixell. Temorosos d'anar a la policia, decideixen encarregar-se personalment de l'assumpte, després de descobrir que Goff s'ha enamorat de la filla de Jonah. Adaptació de la novel·la The Gentle People d’Irwin Shaw (conegut també per escriure Rich Man, Poor Man).

La casa en la sombra
(On Dangerous Ground), Estats Units, 1951
Director: Nicholas Ray
Intèrprets: Ida Lupino, Robert Ryan, Ward Bond, Charles Kemper, Anthony Ross, Ed Begley, Ian Wolfe, Sumner Williams, Gus Schilling, Frank Ferguson, Cleo Moore, Olive Carey, Richard Irving, Patricia Prest.
Durada: 82 minuts.
Jim Wilson és un policia violent, amargat per la contemplació diària del món del crim. El seu caràcter esquerp i els seus mètodes expeditius per capturar sospitosos li creen constants conflictes amb col·legues i superiors. Finalment, per allunyar-lo de la ciutat durant un temps, li donen un cas d'assassinat en una llunyana regió muntanyosa. Un cop allà, la seva personalitat farà un gir imprevist, per una banda, per la seva relació amb el pare de la víctima, un home assedegat de venjança, i, de l'altra, amb Mary Malden, la germana de l'assassí, una jove sensible, capaç de comprendre el temperament i la solitud de Wilson.  Adaptació de la novel·la Mad with Much Heart de Gerald Butler.

El autoestopista
(The Hitch-Hiker), Estats Units, 1953
Directora: Ida Lupino
Intèrprets: Edmond O'Brien, Frank Lovejoy, William Talman, José Torvay, Sam Hayes, Wendell Niles, Jean Del Val, Clark Howat, Natividad Vacío.
Durada: 71 minuts.
Roy Collins i Gilbert Bowen deixen enrere la gran ciutat per dirigir-se per carretera cap a Mèxic. A diversos quilòmetres de la frontera que separa Mèxic dels Estats Units, recullen un autoestopista anomenat Emmett Myers. Tot passa a un estat de tensió creixent quan s'adonen que es troben davant d'un autèntic sàdic, un psicòpata que està sembrant el pànic entre els conductors d'aquest tram de carretera fronterer. Basada en la història real de William Cook Jr., executat en 1952 en San Quentin.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400