Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Palau de vent. Lúa Coderch

Últims dies: exposició fins al 9 de gener
Veure imatge de Palau de vent. Lúa Coderch (nova finestra)
del 4 de novembre de 2021 al 9 de gener de 2022
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

El projecte videogràfic adopta de forma lliure l’estructura d’una tragèdia clàssica, en què una protagonista sense rostre transita per un paisatge nocturn, com en un somni, i la narrativa sembla suspesa en el temps, sense un desenllaç i sense lliçó moral. A manera de cor, l’acompanyen tres personatges dubtosos i esquius, fruit de la revisió de la figura de la sirena mitològica: veus que representen alhora el coneixement, l’atracció i el perill, però també la possibilitat de traçar un sentit i una cardinalitat propis.

Lúa Coderch (Iquitos, Perú, 1982)
Combina les pràctiques narratives i les pràctiques objectuals en vídeos, performances i instal·lacions que configura com a dispositius d’investigació. Llicenciada en Belles arts, té un Màster en Produccions artístiques i recerca per la Universitat de Barcelona, i es va formar també com a escultora a l'Escola Massana. El seu treball s’ha mostrat al Centre d'Art la Panera (ES, 2021), Domus Artium (ES, 2020), MAC (ES, 2020), MUAC (MX, 2020), CCCB (ES, 2019), Bienal de Cuenca (EC, 2019), Centro Centro (ES, 2018), Fundación BBVA (ES, 2018), Art Institute (AT, 2017); MUSAC (ES, 2017), Centro Cultural Montehermoso, (ES, 2017), LAZNIA Centre for Contemporary Art (PL, 2017), KGLU (SI, 2016), MSUV (RS, 2016); MACBA (ES, 2016), Fundació Joan Miró (ES, 2014), SMART (NL, 2012) o Pavilion (RO, 2012). Les seves obres es troben a la col·lecció del MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, La Caixa d’Art Contemporani, MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León, Fundación arte contemporáneo DKV Seguros, Fundació Lluís Coromina, la Col·lecció d’Art Contemporani Cal Cego, la Col·lecció Fernando Meana Larrucea, la Col·lecció Miquel Casablancas (Ajuntament de Barcelona) i la Col·lecció Guasch-Coranty, entre d’altres.

Palau de vent és un projecte premiat ex aequo juntament amb La història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por, de Mireia Sallarès, a la 7a edició del Premi de Videocreació. Coproducció d’un projecte de videocreació realitzada entre els Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya,* Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona

*Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya:
ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies, Vic; Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació; Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat; Centre d’Art la Panera, Lleida; M|A|C Mataró Art Contemporani; Bòlit. Centre d’Art Contemporani, Girona; Lo Pati. Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta, i Mèdol Centre d'Arts contemporànies de Tarragona.

Exposició en el marc del festival LOOP Barcelona.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400