Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició. Xauen, la ciutat blava. Un camí a la sostenibilitat.

Produïda per l’Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament.
del 3 al 15 de maig
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Produïda per l’Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament amb el suport del Programa de Cooperació i Solidaritat. Àrea Participació i Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Xauen, Chauen o Chefchauen és un municipi del Marroc d’uns 35 mil habitants situat al nord-oest del país, a la vessant de les muntanyes del Rif, prop de Tetuan.
La ciutat va ser fundada el 1471, a l'emplaçament d'una petita població berber, per Ali Ben Rachid. La seva població originària es va composar sobretot per exiliats d'Al-Àndalus, tant musulmans com jueus, raó per la qual la part antiga de la ciutat té una aparença molt similar a la dels pobles andalusos, amb petits carrerons de traçat irregular i cases emblanquinades.
Xauen va ser durant segles una ciutat considerada sagrada, on es prohibia l'entrada als estrangers. Per aixó ha mantingut tota la seva fesomia medieval amb poques alteracions i els canvis en l'estructura urbana i poblacional del municipi són molt recents.

Actualment la ciutat és un dels principals referents turístics del país i ostenta el 24è lloc en el rànquing de ciutats més boniques del món de 2019.
La ciutat ha iniciat un camí de no retorn cap a la sostenibilitat i el desenvolupament que li permetran afrontar el futur tot mantenint el llegat del passat.

L’exposició ens presenta les visions de la ciutat a traves la mirada del fotògraf local Ahmed Belamine Alami


Del  3 al 15 de maig

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400