Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Bibliolab: Ciència - Ciutat saludable

del 23 de novembre al 18 de desembre
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Lloc: Biblioteca Josep Janés(Biblioteca Josep Janés)
C. Doctor Martí i Julià 33  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

BiblioLab Ciència - Ciutat saludable és un projecte de cocreació i participació ciutadana impulsat per la Fundació "la Caixa" i la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, i coordinat per ISGlobal. L'objectiu fonamental és conscienciar la ciutadania de les repercussions de la contaminació atmosfèrica en la salut i promoure accions que impliquin les persones en la ciència per a la millora mediambiental dels espais urbans.

El projecte BiblioLab-Ciència Ciutadana proposa la implementació de tallers de creació i disseny d’alternatives, i d’activitats per plasmar la realitat urbana i les seves conseqüències per a la salut humana. L'activitat es durà a terme amb dos grups i cada grup participarà en dos tallers i farà les medicions amb els sensors de contaminació.

El taller 1 es realiltzarà el 23 i 30 de novembre , i el taller 2 es realitzarà l'11 i 18 de desembre.

1. El Taller de sensibilitazió en ciència ciutadana, en la que després de sensibilitzar al públic sobre els impactes en salut de la contaminació atmosfèrica, es dissenyen experiments que es realitzaran en grups al llarg d’una setmana, per mitjà d’un sensor que els deixem al llarg d’una setmana (Smart Citizen KIT)


2. Taller de co-creació, aporta eines pel disseny creatiu d’alternatives urbanístiques i mobilitat a implementar a les zones urbanes d’estudi, a partir de fotografies recollides pels participants de les zones d’interès. Aquests dissenys i resultats es presentaran en un blog, accessible pels municipis i la ciutadania.

Grups:
En aquest tallers hi participaran alumnat de 5è i 6è de primària membre del Consell de Nois i Noies i famíles de les AMPAs i AFAs del districte en el marc de la Coordinadora d’Ampas Endavant

En ambdós grups durant el taller de sensibilització en ciència ciutadana es facilitarà la participació de més infants del CNIN i de les famílies.

Més informació.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400