Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

El Fingidor

Cia. Oblideu-vos de nosaltres amb Pep Tosar
Veure imatge de El Fingidor (nova finestra)
Data: 27 de novembre de 2022
Hora: 19 h
Duració aprox.:1 hora 30 minuts
Tipus d'entrada: Pagament
Preu: 22 €
Lloc: Teatre Joventut(Teatre Joventut)
C. Joventut 10  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Un espectacle de Pep Tosar a partir de la vida i l’obra de Fernando Pessoa.

El mateix Pessoa i els seus heterònims són el tema principal d'un muntatge multidisciplinari que vol recrear l'univers de l'escriptor portuguès fent servir el text, però també els llenguatges del circ, la música i l'audiovisual.

Entre els grans poetes del segle XX, ningú deixaria d’incloure a Fernando Pessoa, el poeta portuguès, amb permís de Camões, més conegut i fascinant de les lletres portugueses arreu del món i qui, encara ara, en ple segle XXI, segueix interpel·lant l’ànima, la ment i l’existència dels éssers cada vegada més esmicolats que som.

Un d’aquests éssers que s’han sentit interpel·lats per la poesia, l’obra i la vida múltiple de Fernando Pessoa ha estat el director, autor i actor Pep Tosar qui, com ja havia fet anteriorment en els seus espectacles sobre Bernhard, Lorca, Estellés, Damià Huguet o Blai Bonet, amb el seu llenguatge escènic singular, combinant el teatre documental amb una posada en escena poèticament onírica i precisa, on la veu, la paraula, la música, la imatge i, en aquest cas, el circ, recrearan el cosmos vital i creatiu de l’autor que, a més de ser ell mateix, va ser, o crear, a Alberto Caeiro, Ricardo Reis, Álvaro de Campos i Bernardo Soares, entre d’altres. La vida del nen que passà de viure a Lisboa a una colònia anglesa a Sudàfrica. L’enamorament singular i desconcertant amb Ofelia Queiroz o la seva importància en la creació de les Avantguardes i la modernitat del seu país.

La companyia “Oblideu-vos de nosaltres”, amb Pep Tosar al capdavant, vol reflexionar des d’un punt de vista estètic i teatral sobre la condició humana i la seva diversitat, convidant els espectadors i espectadores a participar de la complexitat de l’existència.

Direcció i interpretació: Pep Tosar
Dramatúrgia: Pep Tosar i Evelyn Arévalo
Piano: Elisabet Raspall
Veu i sintetitzador: Joana Gomila
Circ: Griselda Juncà i Tomeu Amer (Hotel Iocandi)

Espectacle en català, castellà, portuguès
Durada:  90 min

Festival Acròbates

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400