Jornades i conferències

RSS
 • Veure imatge de Nit Europea de la recerca 2022 (nova finestra)
  Del dimecres 28 al dijous 29 de setembre, de 18 a 20:30 h

  Nit Europea de la recerca 2022

  Pessics de Ciència

  Pessics de Ciència s’adhereix un any més a La Nit Europea de la Recerca (Researchers' Night), per tal d’apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes, els científics i científiques, a la ciutadania d’una forma planera i divertida.

  Aquest esdeveniment se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps.

  La ciutat de L’ Hospitalet forma part del node Barcelona, coordinat des d'ISGlobal i l'ACCC com a entitat coordinadora de tots els nodes de Catalunya.

  La Nit Europea de la Recerca com a tal se celebra l’últim divendres de setembre. Tot i així, la gran acollida que té a Catalunya fa que s’allargui durant tota l’última setmana, pel que enguany la Nit de la Recerca se celebrarà els dies anteriors i posteriors al 30 de setembre de 2022.

  Aquest any el Centre Cultural Sant Josep acollirà diferents activitats els dies 28 y 29 de setembre.

  La Nit de la recerca és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea en el marc de les accions Marie Sktodowsca-Curie del programa Horizonte 2020.

 • Veure imatge de Conferència: Ramon Puig i Gairalt: arquitecte municipal. (nova finestra)
  Dijous, 29 de setembre, 18:30h.

  Conferència: Ramon Puig i Gairalt: arquitecte municipal.

  Organitza: Terrarios Albos.
 • Veure imatge de Taula rodona: Consum energètic i propostes de futur (nova finestra)
  Dimecres, 5 d'octubre, a les 18 h

  Taula rodona: Consum energètic i propostes de futur

  Pessics de Ciència

   

  Antonio Turiel, llicenciat en Física i Matemàtiques i doctor en Física teòrica expert en recursos energètics per la universitat de Madrid. Investigador del CSIC a l’Institut de Ciències del Mar.


  David Villar, Enginyer Industrial. Cap d’unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat de l’ICAEN.


  Anna Lluís Gavaldà, Enginyera tècnica en explotacions agropecuàries, enginyera agrònoma (gestora de sistemes sostenibles) i màster en gestió energètica (sostenibilitat energètica). Fundadora i directora de Simbiosy, empresa de consultoria/enginyeria en economia circular.


  Amb la moderació de Núria Salan, Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la UPC. Professora de Metal·lúrgia a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ASEIAAT) de la UPC. Membre del Comitè Científic de Pessics de Ciència.

 • Veure imatge de L'exili i emigració dels hospitalencs a Amèrica (1936-1965) i la lluita dels treballadors forçats del III Reich per ser reconeguts com a víctimes del nazisme. (nova finestra)
  Dijous, 6 d'octubre, 19 h

  L'exili i emigració dels hospitalencs a Amèrica (1936-1965) i la lluita dels treballadors forçats del III Reich per ser reconeguts com a víctimes del nazisme.

  Conferències a càrrec del periodista i historiador Enric Gil Meseguer sobre els hospitalencs que amb la derrota en la Guerra Civil Espanyola i els durs efectes de la postguerra els van expulsar de casa seva i la majoria no en van tornar i de l'historiador Antonio Muñoz Sánchez, un dels principals investigadors sobre la temàtica dels treballadors forçats espanyols en el Tercer Reich i els països ocupats durant la Segona Guerra Mundial, un capítol molt desconegut sobre l'exili.

 • Xerrada: Veure imatge de Xerrada: "Dret a morir dignament", a càrrec de Lola Toledano (nova finestra)
  Dijous, 6 d'octubre, 18 h

  Xerrada: "Dret a morir dignament", a càrrec de Lola Toledano

 • Veure imatge de Xerrada: Què és l’addicció? (nova finestra)
  Divendres, 7 d'octubre, 18:00 h

  Xerrada: Què és l’addicció?

  A càrrec de l’equip professional del Centre Montau de recuperació de drogodependències.

  Què és la malaltia de l’addicció? Com la podem detectar en nosaltres mateixos i/o en les persones del nostre entorn?

 • Veure imatge de 	Les desaparicions forçades de menors durant el franquisme (nova finestra)
  Dijous, 27 d'octubre, 19 h.

  Les desaparicions forçades de menors durant el franquisme

  L’Observatori de Desaparicions Forçades de Menors (ODFM) vol aportar una visió acadèmica i científica a la solució que planteja la qüestió la desaparició forçada de menors en el conjunt de l’Espanya i a l’àmbit internacional que va seguir el mateix modus operandi.

  Conferència a càrrec de Santiago J. Castellà, senador per Tarragona,  professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat Rovira i Virgili i director del Comitè Científic del ODFM.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400