El Taller de fotografia del TPK ofereix acompanyament en el procés, assessorament i eines per desenvolupar projectes fotogràfics.
COMPARTEIX ELS TEUS CONEIXEMENTS
Aprèn i ensenya a la XIC
2022-2023
La XIC ( Xarxa d’intercanvis de Coneixements) del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa, és un sistema d’intercanvi de sabers, habilitats i experiències, obert a tothom i sense ànim de lucre. Les persones interessades en aquests intercanvis poden oferir i/o rebre coneixements tant de tipus intel·lectual, com de contingut tècnic o artístic. Així es constitueix una xarxa oberta de professorat i alumnat de manera voluntària. Les persones que hi vulguin participar s’han de posar d’acord en els continguts, el mètode, el lloc, l’horari, la freqüència i la durada dels intercanvis.
La XIC vol posar a l’abast dels veïns i veïnes de Collblanc – La Torrassa un instrument valuós d’aprenentatge, d’intercanvi relacional i de cooperació voluntària.
Les característiques de la XIC fan que l’oferta i la demanda de tallers i activitats es renovi constantment.
Per saber exactament quines activitats estan en actiu en un moment concret, consulta el llistat a la web del Centre Cultural Collblanc – La Torrassa.
Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.
Dies: els dimarts i dijous
Horari: de 17.00 a 20.00 h
Inici: 20 de setembre
El curs de creació de projectes vol ser una eina, teòrica i pràctica, per descobrir noves possibilitats creatives i permetre que l'alumnat pugui expressar les seves inquietuds en imatges.
Al llarg de la durada del curs (anual) es treballaran tant els plantejaments inicials i els seus desenvolupaments com l'elecció dels materials finals segons el format de presentació del projecte (publicació i/o exposició).
Un passeig en imatges pel Segle XX als barris de Collblanc i la Torrassa. Als passadissos de Vidrieries Llobregat.
En el marc del cicle Observatori Tecla Sala l’artista Enric Maurí indaga en problemàtiques com l’obsolescència tecnològica, els precaris campaments urbans o el control estètic dels cossos a internet. Coincidint amb la inauguració de l’exposició l’artista presentarà una nova performance, Desastre.
T’agrada el maquetisme? Som uns aficionats i ens agradaria compartir amb tu aquesta afició. Anima’t i vine a conèixer-nos. Ens reunim al Centre Cultural Sant Josep.
Vols donar una nova vida als teus mobles? En aquest taller aprendrem a restaurar mobles utilitzant diferents tècniques de restauració i/o amb les diferents opcions que ens ofereix la pintura decorativa. Podràs recuperar i actualitzar els teus mobles i objectes amb les noves tendències decoratives.
Aproximació a l’art de la màgia amb cartes. Coneixeràs els conceptes bàsics i t’iniciaràs en el maneig de la baralla, per tal d’arribar a disposar de les capacitats per presentar jocs en públic.
Aprofundiment en l’art de la màgia amb cartes on es coneixeran conceptes tècnics i s’aplicaran en jocs clàssics per tal d’arribar a disposar de les capacitats per presentar una rutina de màgia en públic.
Taller de fotografia en el què aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Treballarem el llenguatge del color, la composició i el control de la llum, i explorarem la capacitat expressiva de la fotografia a través de l’anàlisi d’autors i realitzant exercicis de creació. El taller també vol mostrar diferents processos d’optimització de la imatge i com aconseguir la màxima qualitat de les fotografies.
Exposició del pintor de dilatada trajectòria i que es va mantenir fidel als seus plantejaments constructivistes. El període que hem volgut destacar en aquesta exposició delimita la gènesi del seu imaginari pictòric, el qual podem endreçar en quatre transformacions entre 1959 i 1966.
Vols ser directora, actor, guionista, operador, sonodista, músic, càmera, fotògraf... Participa d’una experiència innovadora. Forma part d’un taller en forma de productora audiovisual per tal de millorar les teves competències.
Aquest any la casa de l'Uruguai a Barcelona fa 45 anys de la seva fundació i els volem celebrar amb una mostra de diferents disciplines plàstiques.
Ens complau convidar-te a l’exposició Itineraris de vida; dones compromeses a Catalunya, que presenta la vida de dotze dones que han tingut un paper rellevant en la nostra història, però que, durant molts anys, han estat silenciades i, encara avui, moltes són desconegudes pel gran públic. Es podrà veure al CAID del 15 de maig al 9 de juny, en l’horari següent: dilluns , dimecres i divendres, 9-14 hores, i dimarts i dijous, 9-19 hores
"Lectures desesperades" és un espai de trobada per llegir i comentar col·lectivament textos sobre pedagogia i arts contemporànies. Es tracta d’una activitat de lectura periòdica i oberta a qualsevol persona interessada que vulgui compartir i aplicar els continguts que hi debatrem.
Lectures desesperades és un espai de trobada per llegir i comentar col·lectivament textos sobre pedagogia i arts contemporànies. Es tracta d’una activitat de lectura periòdica i oberta a qualsevol persona interessada que vulgui compartir i aplicar els continguts que hi debtrem.
A l'exposició “Sanfeliu un barri en progrés”, podrem veure una sèrie d'imatges retrospectives acompanyades d'imatges actuals mostrant d'aquesta manera el progrés del nostre barri.
En el conjunt d'imatges es pot percebre la nostàlgia i la satisfacció de veure el progrés del barri que ens ha acollit en tots aquests anys.
En aquest llibre que et presentem trobaràs la història d'Ana, una nena que representa a un petit esperit, el qual ve a saldar un compte pendent sobre l'assassinat dolorós i amarg de la seva família i d'ella mateixa. És una història còmica i molt entretinguda.
En aquesta exposició podràs veure les il·lustracions del llibre i part del procés creatiu que ha dut a Mª José Rodríguez fins a la publicació de la seva obra.
Inauguració i presentació del llibre: 9 de juny a les 19 hores
"Així som i això fem". Sentim, creem, dibuixem, inventem, pintem, composem, cantem... Ens expressem.
L'exposició "Així som i això fem" presenta les obres artístiques d'un grup d'infants i joves a qui la majoriaels mira pel que són: diferents. Els ulls posats sempre en la seva persona i mai en el que fan.
Una nova perspectiva pot canviar la mirada i ajudar a trencar un cert segregacionisme social, cultural i artístic centrat en el rebuig a la diferència.
Aquesta mostra del que ells consideren art expressa molt clarament el que fan i els defineix com son.
Cuerpxqueer és un projecte de comunicació de diverses intercorporalitats que obre la participació a la creació d'un espai d'expressió lliure.
I per això em refugio en la música i en la pintura. Dins de cada caos trobes la teva pròpia interpretació.
Imagina’t en un vaixell en un riu amb arbres de mandarina i cels de melmelada. Si algú et crida, respons molt a poc a poc. Una noia amb ulls de calidoscopi.
Flors de cel·lofana grogues i verdes s’eleven sobre el teu cap Cerca a la noia amb el sol en els seus ulls.
L’artista Enric Maurí vol que passem a l’acció. Ens convida a pensar d’una manera imaginativa com seria una societat que no generés l’actual volum de deixalles. Així doncs, si comencéssim per allò que tenim més a prop, com pot un centre d’art reaprofitar els seus recursos?
El dissabte 10 de juny gaudeix de la visita comentada a l’exposició Tik Tak. L’impacte de l’economia global en els cossos, de l’artista Enric Maurí.
A càrrec d'Aitana Giráldez
Podeu veure la seva obra a l'Instagram @aitanagiraldez
Vine a pintar un mural en família per decorar la sala polivalent de la biblioteca.
Dimarts, 13 de juny a les 17:30h
Experiència pràctica en la qual utilitzarem el potencial de la robòtica per a crear mandales de forma automàtica. Us convidarem a decorar la vostra obra d'art i endur-vos-la a casa.
Des de l’any 2019 el Museu de L’Hospitalet ha creat aliances amb diferents socis europeus per crear el projecte Era’s Muse, amb l’objectiu d’integrar les STEAM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) dins el procés educatiu i aplicar-les a entorns museístics, continuem també amb experiències en família úniques i divertides per treballar l'art a través de la robòtica i la programació.
Atenció! Places exhaurides.
Exposició dels artistes i col·lectius residents als espais de creació del TPK. Art i Pensament Contemporani.
És un laboratori de fotografia per a explorar i redescobrir l'Hospitalet a través de la imatge.
L'exposició “Fràgil” presenta una sèrie de personatges a través de dibuixos il·lustrats on la diversitat pretén reflectir les diferents realitats, pors i inseguretats a les quals cadascun d'ells s'enfronta.
Aparentment, aquestes realitats poden semblar alienes per a moltes de les persones que visitessin aquesta exposició, però per a unes altres poden representar la seva història de vida.
Aquestes històries pretenen mostrar aquestes realitats, a vegades silenciades i, unes altres, perseguides per ser diferents. Si ens parem un moment a pensar ens adonarem que sempre hi haurà més coses que ens acosten i ens uneixen de les que ens allunyen dels altres. Encara que ens trobem en un context afavoridor i estem presenciant un gran progrés quant a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, encara queda un llarg camí per recórrer. Ho fem juntes?
Inauguració: 27 de juny a les 19:30 hores
Una trobada comunal per a experimentar el color marró en pigment, reposant en el poètic i polític d'aquest grup de colors i les seves connotacions.
Micro obert amb actuacions de poetes, rap, música experimental... i posterior espai de diàleg i intercanvi.
Casal d'aprenentatge vital a través de l'art per a incrementar la sensibilitat i potenciar la capacitat crítica.
Es farà servir el cos com a instrument de treball per a atendre a allò que vol ser sentit i així traduir en paraules el que el cos registra.
En el marc del cicle Districte Tecla Sala es presenta l’exposició Fontane de l’artista Alba Mayol (Barcelona, 1979), una mostra que aborda la idea de la fragilitat dels cossos i dels volums ancestrals com a fonts generadores de matèria i sentit.
Ajuntament de L'Hospitalet